18057 Packshot
18057 Lfwanfalpicto

Allergenen etiket mét pictogrammen

Om klanten nog eenvoudiger te informeren is er nu een allergenenlabel beschikbaar met pictogramaanduiding. Ook is er de mogelijkheid om noten (amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecanoten , paranoten , pistachenoten en macadamianoten) en gluten (rogge, tarwe, gerst, haver, spelt, kamut) te specifiëren.

 

Word verdeler van onze handige stickers

Allergenen

Wat zegt de wetgeving?

Sinds 14 december 2014 dient elk bedrijf dat voedingswaren verwerkt te voldoen aan de allergenenwetgeving. Volgens die Europese wetgeving is het verplicht om op niet-voorverpakte voedingswaren de juiste allergeneninformatie te voorzien. Het gaat hierbij om de 14 meest voorkomende allergenen: ei, vis, mosterd, sesam, pinda, sulfiet, lactose, soja, schaaldieren, weekdieren, lupine, selderij, gluten en noten.

Het basisprincipe is dat de informatie over de ‘allergenen’ altijd voor de consument beschikbaar moet zijn. De informatie moet kunnen worden geleverd op de plaats waar het levensmiddel te koop wordt aangeboden en voordat de aankoop plaatsvindt.

Onze allergenenlabels kunnen worden ingezet in bv. zelfbedieningszaken of bedrijfskeukens met toonbank waar niet altijd een professional aanwezig is om de informatie mee te delen, dan dient de informatie schriftelijk te worden vermeld.

Maak het jezelf gemakkelijk!

Iedereen weet dat voldoen aan de wetgeving voor voedselveiligheid heel wat extra werk met zich meebrengt. LabelFresh zorgt er voor dat het etiketteren van uw voedingswaren voortaan gestandaardiseerd, eenvoudig en visueel gebeurt! Om het zowel voor jou als voor jouw klant zo eenvoudig mogelijk te maken werden 14 aparte labels ontwikkeld met daarop één pictogram per type allergeen.  Zo hoeft er geen twijfel meer te bestaan en biedt je jouw klant een maximale service op het gebied van allergeneninformatie!

Mozaiek Allergenen Se
481 Lf Laktosfritt
480 Lf Glutenfritt
474 Lf Sesamfro
503 Lf Mjolk Protein Fri
502 Lf Vegetariskt
471 Lf Lupin
472 Lf Gluten
501 Lf Vegan
501 Lf Vegan
502 Lf Vegetariskt
466 Lf Agg
467 Lf Senap
468 Lf Jordnot
470 Lf Kraftdjur
476 Lf Soya

Eenvoud troef!

Naast onze allergenenlabel met pictogramaanduiding bieden wij ook allergenenstickers per type allergaan aan. Deze zijn verkrijgbaar per 500 stuks in een handig dispenserdoosje. Tevens werden ook twee labels ontwikkeld om uw klanten duidelijk te maken dat uw producten géén allergenen bevatten. Die ‘allergenenvrij’-labels zijn beschikbaar voor lactose en gluten.

Allergenenlabels

Vind een verdeelpunt

Bent u een kok, restaurantuitbater, keukenmanager, bakker, slager of traiteur en wilt u uw codeersysteem vereenvoudigen of standaardiseren? Onze voedingslabels, wateroplosbare etiketten, allergenenlabels en HACCP-stickers voor de vriezer maken het u gemakkelijk. Voldoe zonder moeite aan de HACCP-regels en slaag met glans voor elke voedselinspectie. Zoek nu een verdeler in uw buurt en start meteen met labelen.

Vind een groothandel